Een workshop etiquette voor volwassenen zal enerzijds je kennis van de omgangsvormen opfrissen, en anderzijds worden reeds bestaande ‘regels’ kritisch bekeken. Wat is etiquette? Welk effect hebben beleefde omgangsvormen en hoffelijkheid op onze omgeving? Hoe kan ik meer elegantie toevoegen aan de alledaagse bewegingen? Een update van de tafelmanieren brengt een nieuwe perceptie op het gezellig tafelen; je hoort wat de onbesproken codes zijn aan tafel en de puntjes worden weer op de i gezet.

Een workshop etiquette geeft je een boost om bewust te kiezen voor hoffelijk, elegant en respectvol gedrag! De workshops zitten vol handige tips en zijn erg praktisch!

Voor volwassenen zijn er twee verschillende workshops:

 • Hoffelijkheid & Elegantie

  Een hoffelijk en charmant persoon is aangenaam gezelschap om mee te vertoeven. Maar hoe vertaal je de hoffelijkheidsvormen naar de waarden en normen van de maatschappij?

  Wat is hoffelijkheid in deze tijd? Welk effect heeft het? Hoe reageer je op een hoffelijke geste?

  Je leert hoe je elegantie kan toevoegen aan je dagelijkse bewegingen, je houding en je taalgebruik. Door de aandacht op details te richten, wordt er elegantie toegevoegd aan je gehele uitstraling.

  Op zondag 3 februari 2019 wordt deze workshop in Antwerpen gegeven van 13u tot 15u

  Een workshop van twee uur kost €70.

  Dit is inclusief een versnapering en een cursus met de geziene inhoud van de workshop.

  Voor meer informatie kunt u mailen naar info@ladiesandgentlemen.be, of u kunt telefonisch cotnact opnemen met Nathalie Poppe 0031.6. 286.208.41

 • Basis etiquette en tafelmanieren

Moderne omgangsvormen draaien rondom het zich kunnen aanpassen aan de situatie, weten welke                 hoffelijkheidsvormen verwacht worden,.. zonder stijf of afstandelijk over te komen. In een cultuur waar er snel wordt gekozen voor het gemakkelijke en informele, is een nette houding juist een verademing.

Je sociale etiquette en je kennis van tafelmanieren krijgen een update. Hoe hoort het? Wat is de reden van sommige tradities? De meerwaarde van etiquette wordt duidelijker eens de culturele motivatie van weleer bekend is.

In deze workshop wordt er uitgebreid ingegaan op de tafelmanieren aan de hand van een lunch…om de theorie te      toetsen aan de praktijk!

Op zondag 3 februari 2019 wordt deze workshop gegeven in Antwerpen, van 10u tot 12u.

             Een workshop van twee uur kost €70.

Dit is inclusief een versnapering en een cursus met de geziene inhoud van de workshop.

              Voor meer informatie kunt u mailen naar info@ladiesandgentlemen.be, of u kunt telefonisch cotnact opnemen               met Nathalie Poppe 0031.6. 286.208.41