Tieners van 12 tot 18 jaar

Door de culturele diversiteit en gemakkelijke toegang tot informatie is het soms moeilijk voor tieners om goed gedrag te kunnen herkennen en de juiste waarden te ontwikkelen die belangrijk zijn voor u als ouder.
Ladies and Gentlemen etiquette helpt uw kind door de hulpmiddelen aan te reiken om op een respectvolle manier de weg van de volwassenheid in te slaan en veel struikelblokken te vermijden die ze onderweg zullen tegenkomen.
In verschillende sessies worden de sociale vaardigheden geoefend met nadruk op contacten met volwassenen om uw tiener een succesvolle toekomst te garanderen.
Laat ons uw kind de geheimen van leiderschap aanreiken opdat ze niet alleen verscheidene situaties met elegantie en zelfvertrouwen tegemoet kunnen komen, maar ook om hun voor te bereiden voor succes in de internationale zakenwereld van de 21ste eeuw.
Door de nadruk te leggen op zelfvertrouwen, elegantie en respect voor anderen zal een tiener zich gemakkelijker een weg naar de top kunnen banen.

Tafelmanieren, beleefde assertiviteit, sociale netwerken en correct gedrag in hedendaagse situaties komen aan bod.

Ladies and Gentlemen etiquette

 • jezelf en anderen voorstellen aan elkaar
  Je hebt maar één kans om een fantastische eerste indruk te maken. Hoe geef je de juiste handdruk, hoe stel je je vrienden en ouderen voor aan elkaar en wat is small talk? Welke onderwerpen te vermijden bij de eerste contacten en hoe een gesprek beginnen.
 • communicatievaardigheden en de signalen van lichaamstaal herkennen
  Wat is small talk en wat zijn de voordelen? Hoe kan je het beste luisteren en wordt je een stralende entertainer ? Hoe beëindig je beleefd een gesprek ? Herken je eigen lichaamssignalen en die van anderen en pas het toe in het alledaagse leven.
 • tafelmanieren : algemeen gedrag, correct gebruik van het bestek, een toast uitbrengen
  Na een korte introductie wordt deze workshop geoefend aan de hand van een lunch in een chic Antwerps restaurant. Internationale tafeletiquette wordt vergeleken en geoefend. Plezier gegarandeerd en uw kind zal nooit meer dezelfde zijn aan tafel!
 • de perfecte gast zijn, de perfecte gast/gastvrouw zijn
  Hoe begroet je de ouders van je vriend(in)? Wat wordt verwacht van een gast ? Hoe stel je jezelf en anderen correct voor?Ladies and Gentlemen etiquette
 • beleefd ‘nee’ leren zeggen en assertiviteit
  Wees meer je eigen persoon door ‘nee’ te leren zeggen als jij het nodig vindt zonder schrik te hebben voor reacties van anderen. Leer je eigen standpunt te verdedigen op een beleefde manier. Ken de valkuilen van vriendschappen en probeer ze te voorkomen.
  Hoe je gedragen in een wereld waar niet iedereen het beste met je voorheeft en hoe waardig hierop te reageren. Dit pakket is een belangrijke vorming voor de jongere, en zeker voor zij die soms niet durven uit verlegenheid.
 • omgaan met leeftijdsgenootjes, volwassenen, collega’s en hogeren in functie
  Wat zijn valkuilen van vriendschap en hoe ze te voorkomen? Respect tonen voor volwassenen zonder over je heen te laten lopen,
 • omgaan met plagen en pesten
  Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om anderen te plagen, wordt hier niet direct en correct op gereageerd dan evolueert het plagen in pesten en kan het schade veroorzaken aan het eigenbeeld van uw kind. Hier wordt geleerd hoe om te gaan indien zoiets vervelends zich voordoet, en welke lessen ze uit deze acties kunnen trekken.
  Daarenboven ligt de focus op het voorkomen van pesten en gepest worden door trucs om om te gaan met anderen waar het niet zo goed mee klikt.
 • hoffelijkheid en elegantie, tact en discretie
  De kleine gestes van hoffelijkheid laten een blijvend positieve indruk achter.
  Dit is een workshop die zich richt op de details van correcte houding en geeft veel tips om een charmant voorkomen te vormen door discreet en tactvol gedrag.
 • GSM, facebook, myspace etiquette
  Met nadruk op veiligheid worden de spelregels van het netwerken en modern communiceren in kaart gebracht. Hoe en wanneer te communiceren en wat de voor-en nadelen zijn van vele virtuele vrienden.Ladies and Gentlemen etiquette
  De GSM en MP3 etiquette komt uitgebreid aan bod.
 • gedragscodes en kledingvoorschriften in het alledaagse leven
  Door de gemakkelijke toegang aan informatie wordt uw kind beïnvloed zonder het te weten en kan het moeilijk zijn de waarden die voor u als ouder belangrijk blijven, te laten voortleven.
  Er wordt gekeken en gewerkt aan de authentieke stijl van uw kind en de nadruk op het zich respectvol kleden volgens de situatie wordt belicht.
 • dating etiquette
  Onder meer door het gemakkelijke netwerken leggen kinderen sneller contacten en worden ze sneller volwassen.
  De nadruk ligt op veiligheid van handelen en assertiviteit, maar ondertussen worden de geheimen van de hoffelijkheid en de charme verklapt.
 • cultuurverschillen
  Al de workshops van Ladies and Gentlemen hebben een internationale toets, echter in deze workshop worden de verschillen in culturen met onze Westerse cultuur besproken, om verkeerde interpretaties van codes en lichaamssignalen te vermijden in het buitenland.